Reviews of Route 66

If you are thinking about coming to study with us, you might want to check out these reviews of Route 66 Idiomas Language School. If you’ve already had classes with us, we value your opinion: please leave us a review and let us know what you think of our school!

Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
1
2
3
4
5
* Campo requerido* Required field* Verplichte velden* Champs obligatoires* Pflichtfelder* Campi obbligatori
Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
     
CancelarCancelAnnulerenAnnulerStornierenAnnullare

Clica aquí para enviar tu opiniónClick here to submit your reviewKlik hier om je mening te gevenCliquez ici pour soumettre votre avisKlick' hier, um deine Bewertung abzugebenClicca qui per inviare la tua recensione


Erinomainen kokemus

Feb 13, 2020 by Veera Koskinen

Olen erittäin tyytyväinen saamaani opetukseen! Parhainta koulussa olivat pienet ryhmäkoot (maks. 6 hlöä) ja erinomaiset opettajat. Olin neljän kuukauden intensiivikurssilla ja koen oppineeni paljon lyhyessä ajassa. Kurssin myötä myös itsevarmuuteni kasvoi ja uskallan puhua enemmän espanjaksi kuin aiemmin. Koulu on myös hyvällä sijainnilla aivan Valencian keskustassa ja lähellä kahta metropysäkkiä. Suosittelen koulua kaikille Valenciaan matkaaville!


Feb 11, 2020 by Jen Arthur

Lovely small classes with enthusiastic teachers. It was a lovely environment in which to learn, the school is in a fantastic location. Valencia is a lovely city to be in, I'm going to come back again to do more study soon.


Feb 3, 2020 by Anna-maija Koskinen

Viikon opiskelu tammikuussa oli oikein antoisa. Rento ilmapiiri, tehokkaat opettajat ja pieni ryhmäkoko antoi rohkeutta käyttää kieltä. Kielioppiasioiden lisäksi ja ohella oli paljon keskustelua ja opettaja selitti elävästi sanat/asiat joita en osannut. Lyhyt aika kului kovin nopsaan, aion vielä palata. Tehokas, ystävällinen, asiointi sujuvaa.....oli ilo opiskella.


Friendly school and fun classes

Feb 3, 2020 by Abby Penlington

I took Spanish B2 classes in Route 66 Idiomas throughout 2019. The school was super friendly and relaxed, small enough for the staff to know your name. Classes were fun and focussed on speaking, although also included audio and grammar revision too. Once I decided to take the B2 DELE exam my teacher did everything to make me feel prepared for the exam, concentrating on improving my weakest areas through practice and reviewing previous exams. I'd highly recommend the school and the teachers.


Nov 20, 2019 by Ilona Anhava

Olin syksyllä 2019 neljän viikon espanjan kielen kurssilla Route 66:ssa. Olen osallistunut aiemmin kielikursseille Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa ja Route 66 on yksi parhaista kouluista. Koulun nettisivut ovat selkeät ja pitävät mitä lupaavat. Yhteydenpito Route 66:n kanssa ennen kurssin alkua oli nopeaa ja ystävällistä. Opetus oli erinomaista. Opettajat ovat tehokkaita, kykenevät selvittämään kinkkisimmätkin kielioppiasiat selkeästi, minkä lisäksi he ovat erittäin innostuneita työstään ja hauskoja. Ryhmät ovat pieniä, max. 6 oppilasta yhdessä ryhmässä. Minun ryhmässäni oli 2-4 oppilasta.Tunnnit jakautuivat keskusteluihin, sanastoharjoituksiin, kielioppiharjoituksiin ja kuullunymmärtämisharjoituksiin. Tahti oli sopivan nopea. Koskaan ei ollut pitkästyttävää ja aika kului kuin siivillä. Tunsin oppineeni neljässä viikossa todella paljon ja aion palata samaan kouluun myöhemminkin. Suosittelen Route 66:ta lämpimästi jokaiselle, joka haluaa parantaa espanjantaitoaan tehokkaasti ja hauskasti.Valencia on ihana kaupunki: kaunista arkkitehtuuria, hieno vanhakaupunki, paljon hyviä ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Itse en ole shoppailija, mutta näytti myös shoppailijan paratiisilta. Hinnat ovat suomalaiselle erittäin edulliset. Ruokakaupat ovat todella hyvin varustettuja ja halpoja.Ja ilmasto on ihana. Olin siellä syyskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin. Alkupuolella lämpötila oli 25-28 asteen tienoilla ja loppupuolellakin 20-24 astetta.Minusta tuli niin Valencian kuin Route 66:nkin fani. Suosittelen!


Nov 20, 2019 by Aleksandra

Szkoła jest zlokalizowana w samym sercu starego miasta, w pięknym budynku. Niektóre sale mają tablice interaktywne. Zajęcia prowadzone są przez dwóch nauczycieli, panuje lużna, przyjacielska atmosfera. Oprócz podręcznika z ćwiczeniami codziennie otrzymaliśmy mnóstwo materiałów dodatkowych. Lekcje są bardzo urozmaicone, nie ma chwili nudy. Marzeo tym żeby jeszcze tu wrócić. Sama Walencja to mikro kosmos, dla każdego coś miłego: wyborne jedzenie, zabytki, architektura nowoczesna, oceanarium, parki, szerokie plaże. Polecam gorąco!


Sep 17, 2019 by Ewa

Szkoła spełniła wszystkie moje oczekiwania. Przede wszystkim profesjonalni nauczyciele (sama jestem nauczycielką i wiem co jest ważne w procesie nauczania), bardzo fajna atmosfera panująca zarówno pomiędzy samymi nauczycielami, jak i pomiędzy nauczycielami i uczniami. Szkoła jest świetnie wyposażona i bardzo ładnie i gustownie urządzona, wszędzie jest bardzo czysto. W bibliotece, w której spędza się przerwy, jest woda pitna, kawa, herbata, ciasteczka. Położenie szkoły w samym sercu miasta jest fantastyczne i daje wiele możliwości, aby zaraz po lekcjach korzystać z uroków miasta (wszystkie najważniejsze zabytki, muzea, kina, mnóstwo knajpek w zasięgu ręki). Jeżeli chodzi o relację cena jakość to stawiam tu najwyższą z możliwych ocen, ponieważ kursy nie są relatywnie drogie, a oferują najwyższy z możliwych poziom nauczania w małych grupach, z podręcznikiem i ćwiczeniami w cenie. Nauczyciele dostosowują się do potrzeb uczniów. Dla mnie bardzo istotne były konwersacje i ani razu nie zabrakło nam tematów do dyskusji z Maite (polecam!)Natomiast Valencia jako miasto jest dla mnie dużym pozytywnym zaskoczeniem. Miasto oferuje wiele atrakcji, jest wiele ciekawych obiektów historycznych, ale i nowoczesnych, modernistycznych. Największym dla mnie odkryciem był Jardin Turia w dawnym korycie rzeki. Jest to park ciągnący się przez 10km, którym można przejechać również na rowerze, gdyż w Valencii oprócz rowerów metropolitarnych jest ogromna masa wypożyczalni, a ścieżki rowerowe są niemal wszędzie. Dla mnie Valencia i szkoła Route 66 była bardzo ciekawym doświadczeniem i z pełną świadomoscią rekomenduję przyjazd tutaj.


Výborné

Sep 17, 2019 by Edita

Route 66 je veľmi príjemná jazykovka, človek sa cíti ako doma, učitelia sú super energickí. Keby to bolo na mne, preferovala by som preberanie učiva trocha rýchlejšie, ja som tam bola len na dva týždne a moji 4 spolužiaci tam už boli mesiace, takže iné tempo im asi vyhovovalo. Veľa sa rozprávalo co bolo fajn, ale cez cvičenia sme išli šialene pomaly . Bez ohľadu na to by som si Route 66 vybrala znova. Valencia je veľmi pekné mesto, s krásnym parkom, výbornou plážou, pekným historickým centrom a milými zákutiami. Som spokojná, že keď som sa rozhodovala medzi Valenciou a Barcelonou, že som sa rozhodla pre Valenciu.


Sep 17, 2019 by Magdalena

Świetna szkoła ze wspaniałymi nauczycielami. Małe grupy, dzięki czemu nauczyciele mogą bardziej skupić się na poszczególnych jednostkach. Zajęcia bardzo ciekawe, urozmaicone różnymi grami, dzięki którym powtarzane jest słownictwo z poszczególnych kategorii. Szkoła znajduję się w samym centrum Walencji, co umożliwia łatwy dojazd.Mogę polecić tą szkołę bez zastanowienia!


Sep 17, 2019 by Любовь

Шик и блеск ! Уже несколько раз посещала различные языковые школы в Испании и это однозначно одна из лучших. В нашей группе было всего 4 человека. Прекрасные педагоги Мария и Моника внесли значительный вклад в повышение моего уровня лексики и грамматики. В школе нам в первый день организовали бесплатную экскурсию по городу! Каждый день был очень ярким и приятным! Спасибо за прекрасные 4 недели !

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»