Reviews of Route 66

If you are thinking about coming to study with us, you might want to check out these reviews of Route 66 Idiomas Language School. If you’ve already had classes with us, we value your opinion: please leave us a review and let us know what you think of our school!

Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
1
2
3
4
5
* Campo requerido* Required field* Verplichte velden* Champs obligatoires* Pflichtfelder* Campi obbligatori
Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
     
CancelarCancelAnnulerenAnnulerStornierenAnnullare

Clica aquí para enviar tu opiniónClick here to submit your reviewKlik hier om je mening te gevenCliquez ici pour soumettre votre avisKlick' hier, um deine Bewertung abzugebenClicca qui per inviare la tua recensione


Oct 9, 2017 by Sue

Great school - will be back next year as the ambience and teaching were excellent and very relevant to everyday events.


Route 66 Idiomas

Oct 9, 2017 by Hannya

I can recommend this school, well located in the city centre with good facilities, small classes and friendly, enthusiastic staff. Rene was really flexible and helpful in enabling me to change the dates of my course at the last minute. Many thanks! Warmly, Hannya


Sep 18, 2017 by Lizzy

Really excellent school with some of the best teachers around. I've been to a few schools in both Latin America and around Spain and the set-up, teaching style and knowledge of the teachers was all very impressive. I 100% recommend the school.


Rewelacja

Sep 14, 2017 by Aleksander

Hola! Ponownie się nie zawiodłem. Drugi raz byłem na kursie j. hiszpańskiego w Route 66 Idiomas. Świetni nauczyciele. Dużo konwersacji. Ciekawe zajęcia. Nawet gramatyka wydaje się interesująca ;) Według mnie dwutygodniowy kurs w tej szkole daje więcej niż kurs roczny w Polsce. Poza tym szkoła robi fajne niespodzianki dla kursantów np. pierwszego dnia mojego pobytu była serwowana paella po zajęciach. :) Szczerze mówiąc była to najlepsza paella jaką jadłem. :) Jeszcze raz polecam. Saludos.


Dopalo mi se

Aug 22, 2017 by Ivona

Provela sam dve nedelje u julu u Valensiji i moram da priznam da je najlepši grad u inostranstvu u kom sam bila. Prvo, hrana je fantastična i ljudi su jako ljubazni.Pre ovog iskustva sam bila jako zatvorena i tiha što se tiče španskog ali sada se osećam mnogo slobodnije. Prijatno sam se iznenadila kad sam videla da su grupe male jer mislim da u takvoj sredini maš više prilika da prićaš. Marija i Pilar, pored gramatike, uvek bi prićale sa nama o raznim temama od kulture,medijama do njihovih lićnih iskustva. Takodje hvala Cristina na interesantim lekcijama gde bismo pričali o trendovima i interesantim temama, osećala sam se kao da razgovaram sa prijateljicom. Pored toga, upoznala sam ljude iz razlićitih zemalja i njihove tradicije (Hvala Eva za onu poljsku gozbu, nikad necu zaboraviti, slavic sestro).Uprkos tome sto sam bila najmladja,nikada se nisam osecala izostavljenom. Uvek kad se zavrsi lekcija osecala sam se tuzno jer nisam htela da se zavrsi, tako dadefinitvno bih se vratila u Valensiju i ovu školu :)


Mai putin inseamna mai mult

Aug 18, 2017 by Catalina

Am studiat la Route 66 Idiomas in iulie si am optat pentru varianta cu clase private. Absolvisem nivelul A1 la o alta scoala din Spania in iunie si am dorit sa clarific aspecte de gramatica si sa asimilez informatiile de baza pentru nivelul A2. Dupa 9 ore, am dobandit aceste cunostinte si pot sa continui cu studiu individual aprofundarea acestui nivel. Scoala si profesoara mea mi-au oferit cadrul optim si intregul suport pentru a-mi atinge acest obiectiv intr-un timp foarte scurt. In cadrul sistemului de cursuri zilnice intensive nu cred ca as fi putut sa accesez acelasi volum de informatii si de aceea recomand clasele private pentru studentii aflati intre doua niveluri de pregatire.Sediul scolii este pozitionat excelent in inima orasului, care este el insusi o lectie deschisa: in zona sunt deopotriva obiective culturale, magazine si cafenele unde poti practica spaniola colocviala sau poti asculta valenciana, un dialect diferit de cel oficial, castilian.Valencia este un oras fantastic! Trebuie vazuta macar o data in viata. Este un sincretism de epoci, stiluri, peisaje naturale si urbane care se imbina intr-un spatiu relativ restrans in cel mai armonios si fluid mod cu putinta, ce depaseste abordarile urbanistice din multe orase europene faimoase. Este o incredibila istorie a arhitecturii care inca se scrie si pe care poti sa o traiesti sau sa o descoperi in fiecare zi.


Erinomainen espanjan kurssi!

Aug 7, 2017 by Jutta

Olin viikon espanjan kurssilla Route 66:lla ja olin todella tyytyväinen! Ryhmäkoko oli pieni ja kaikki oppilaat saivat myös henkilökohtaista huomiota ja apua. Jo yhdessä viikossa etenimme sen verran, että pystyimme jonkin verran keskustelemaan (vaikka taso oli A1) ja aloimme myös tehdä enemmän pariharjoituksia itsenäisesti (mikä lisäsi jokaisen puheaikaa ja rakenteita ja sanastoa pääsi käyttämään ”todellisessa” kommunikoinnissa). Opettajat olivat motivoivia, innostavia ja asiansa osaavia. Koulun ilmapiiri on rento ja sijainti erittäin hyvä! Hinta-laatusuhde mielestäni erinomainen. Menen uudelleen ja suosittelen muillekin!


Coffee, tea and biscuits :-)

Aug 5, 2017 by Nic Elliott-Boldison

I studied here for 2 weeks in July. Lovely school, well located with great facilities. Teachers were friendly, fun and professional. René worked hard to find alternative classes for me as I was between levels. Classes had 6 students maximum so they were a good size for learning and getting to know your classmates. I really liked the course books and materials. The tea, coffee and biscuits offered at break was a nice touch, too.


Wracam i bede wracać co roku :)

Aug 2, 2017 by Eva

Jestem tu po raz kolejny, na intensywnym kursie hiszpańskiego tym razem na poziomie C1, oraz - uwaga- na kursie francuskiego, bo postanowiłam, ze skoro robią to dobrze to czemu nie, szalejemy i.... po raz kolejny wracam zachwycona. Kontakt z Rene od samego początku fenomenalny, dokładnie dogadaliśmy się mailowo, dopasował mi dokładnie takie zajęcia, jakich szukałam i zapewnił też nauczycieli na zajęcia indywidualne. Po raz kolejny miałam zajęcia z Maria i Pilar, które uwielbiam i z którymi bardzo lubię się uczyć, zajęcia z francuskiego miałam z Mathieu, fantastycznym człowiekiem, który mimo moich problemów z mówieniem był mega cierpliwy i tłumaczył jak chyba nikt do tej pory.Dlaczego tylko Route 66 i dlaczego będę wracać:- dopasowują się do ciebie i to nie tak, że proponują kursy które mają, ale są w stanie stworzyć nowe małe grupy (nawet 2 osobowe)- mają doskonałych wykładowców - native'ów i filologów, bardzo dobrze przygotowanych do zajęć- widać, że atmosfera wśród pracowników jest świetna- cena jest zawsze kalkulowana najkorzystniej dla ciebie, wiem, bo zawsze oferują mi np. dodatkowe zajęcia- grupy są zróżnicowane pod względem narodowości a to przecież najfajniejsze, jeśli masz o czym porozmawiać, bo przecież tak pięknie się różnimy :)- genialna lokalizacja- no i jestem tu któryś raz i już się cieszę, że wrócę za rok.Polecam na 200%


Great experience!

Jul 5, 2017 by Abby Spencer

I came to Route 66 for a couple of weeks in June and did A1 classes. The teachers were all great - really enthusiastic, friendly and knowledgeable. The classes were fun and engaging and the class size was small. If I ever come back to Valencia I would definitely choose to continue learning Spanish with Route 66.

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»