Reviews of Route 66

If you are thinking about coming to study with us, you might want to check out these reviews of Route 66 Idiomas Language School. If you’ve already had classes with us, we value your opinion: please leave us a review and let us know what you think of our school!

Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
1
2
3
4
5
* Campo requerido* Required field* Verplichte velden* Champs obligatoires* Pflichtfelder* Campi obbligatori
Enviar opiniónSubmit your reviewGeef ons je meningEnvoyez votre avisSchicke uns deine MeinungInviaci la tua opinione
     
CancelarCancelAnnulerenAnnulerStornierenAnnullare

Clica aquí para enviar tu opiniónClick here to submit your reviewKlik hier om je mening te gevenCliquez ici pour soumettre votre avisKlick' hier, um deine Bewertung abzugebenClicca qui per inviare la tua recensione


Nov 20, 2019 by Ilona Anhava

Olin syksyllä 2019 neljän viikon espanjan kielen kurssilla Route 66:ssa. Olen osallistunut aiemmin kielikursseille Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa ja Route 66 on yksi parhaista kouluista. Koulun nettisivut ovat selkeät ja pitävät mitä lupaavat. Yhteydenpito Route 66:n kanssa ennen kurssin alkua oli nopeaa ja ystävällistä. Opetus oli erinomaista. Opettajat ovat tehokkaita, kykenevät selvittämään kinkkisimmätkin kielioppiasiat selkeästi, minkä lisäksi he ovat erittäin innostuneita työstään ja hauskoja. Ryhmät ovat pieniä, max. 6 oppilasta yhdessä ryhmässä. Minun ryhmässäni oli 2-4 oppilasta.Tunnnit jakautuivat keskusteluihin, sanastoharjoituksiin, kielioppiharjoituksiin ja kuullunymmärtämisharjoituksiin. Tahti oli sopivan nopea. Koskaan ei ollut pitkästyttävää ja aika kului kuin siivillä. Tunsin oppineeni neljässä viikossa todella paljon ja aion palata samaan kouluun myöhemminkin. Suosittelen Route 66:ta lämpimästi jokaiselle, joka haluaa parantaa espanjantaitoaan tehokkaasti ja hauskasti.Valencia on ihana kaupunki: kaunista arkkitehtuuria, hieno vanhakaupunki, paljon hyviä ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Itse en ole shoppailija, mutta näytti myös shoppailijan paratiisilta. Hinnat ovat suomalaiselle erittäin edulliset. Ruokakaupat ovat todella hyvin varustettuja ja halpoja.Ja ilmasto on ihana. Olin siellä syyskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin. Alkupuolella lämpötila oli 25-28 asteen tienoilla ja loppupuolellakin 20-24 astetta.Minusta tuli niin Valencian kuin Route 66:nkin fani. Suosittelen!


Nov 20, 2019 by Aleksandra

Szkoła jest zlokalizowana w samym sercu starego miasta, w pięknym budynku. Niektóre sale mają tablice interaktywne. Zajęcia prowadzone są przez dwóch nauczycieli, panuje lużna, przyjacielska atmosfera. Oprócz podręcznika z ćwiczeniami codziennie otrzymaliśmy mnóstwo materiałów dodatkowych. Lekcje są bardzo urozmaicone, nie ma chwili nudy. Marzeo tym żeby jeszcze tu wrócić. Sama Walencja to mikro kosmos, dla każdego coś miłego: wyborne jedzenie, zabytki, architektura nowoczesna, oceanarium, parki, szerokie plaże. Polecam gorąco!


Sep 17, 2019 by Ewa

Szkoła spełniła wszystkie moje oczekiwania. Przede wszystkim profesjonalni nauczyciele (sama jestem nauczycielką i wiem co jest ważne w procesie nauczania), bardzo fajna atmosfera panująca zarówno pomiędzy samymi nauczycielami, jak i pomiędzy nauczycielami i uczniami. Szkoła jest świetnie wyposażona i bardzo ładnie i gustownie urządzona, wszędzie jest bardzo czysto. W bibliotece, w której spędza się przerwy, jest woda pitna, kawa, herbata, ciasteczka. Położenie szkoły w samym sercu miasta jest fantastyczne i daje wiele możliwości, aby zaraz po lekcjach korzystać z uroków miasta (wszystkie najważniejsze zabytki, muzea, kina, mnóstwo knajpek w zasięgu ręki). Jeżeli chodzi o relację cena jakość to stawiam tu najwyższą z możliwych ocen, ponieważ kursy nie są relatywnie drogie, a oferują najwyższy z możliwych poziom nauczania w małych grupach, z podręcznikiem i ćwiczeniami w cenie. Nauczyciele dostosowują się do potrzeb uczniów. Dla mnie bardzo istotne były konwersacje i ani razu nie zabrakło nam tematów do dyskusji z Maite (polecam!)Natomiast Valencia jako miasto jest dla mnie dużym pozytywnym zaskoczeniem. Miasto oferuje wiele atrakcji, jest wiele ciekawych obiektów historycznych, ale i nowoczesnych, modernistycznych. Największym dla mnie odkryciem był Jardin Turia w dawnym korycie rzeki. Jest to park ciągnący się przez 10km, którym można przejechać również na rowerze, gdyż w Valencii oprócz rowerów metropolitarnych jest ogromna masa wypożyczalni, a ścieżki rowerowe są niemal wszędzie. Dla mnie Valencia i szkoła Route 66 była bardzo ciekawym doświadczeniem i z pełną świadomoscią rekomenduję przyjazd tutaj.


Výborné

Sep 17, 2019 by Edita

Route 66 je veľmi príjemná jazykovka, človek sa cíti ako doma, učitelia sú super energickí. Keby to bolo na mne, preferovala by som preberanie učiva trocha rýchlejšie, ja som tam bola len na dva týždne a moji 4 spolužiaci tam už boli mesiace, takže iné tempo im asi vyhovovalo. Veľa sa rozprávalo co bolo fajn, ale cez cvičenia sme išli šialene pomaly . Bez ohľadu na to by som si Route 66 vybrala znova. Valencia je veľmi pekné mesto, s krásnym parkom, výbornou plážou, pekným historickým centrom a milými zákutiami. Som spokojná, že keď som sa rozhodovala medzi Valenciou a Barcelonou, že som sa rozhodla pre Valenciu.


Sep 17, 2019 by Magdalena

Świetna szkoła ze wspaniałymi nauczycielami. Małe grupy, dzięki czemu nauczyciele mogą bardziej skupić się na poszczególnych jednostkach. Zajęcia bardzo ciekawe, urozmaicone różnymi grami, dzięki którym powtarzane jest słownictwo z poszczególnych kategorii. Szkoła znajduję się w samym centrum Walencji, co umożliwia łatwy dojazd.Mogę polecić tą szkołę bez zastanowienia!


Sep 17, 2019 by Любовь

Шик и блеск ! Уже несколько раз посещала различные языковые школы в Испании и это однозначно одна из лучших. В нашей группе было всего 4 человека. Прекрасные педагоги Мария и Моника внесли значительный вклад в повышение моего уровня лексики и грамматики. В школе нам в первый день организовали бесплатную экскурсию по городу! Каждый день был очень ярким и приятным! Спасибо за прекрасные 4 недели !


Jul 9, 2019 by Alexander Grishin

Очень хорошая школа. Небольшие группы студентов - моя была 4 человека, приятные преподаватели, наличие кофе и прохладительных напитков в офисе школы. Отличное расположение - в 200 метрах от центральной площади Валенсии.Сама Валенсия прекрасна - помимо красивой архитектуры стоит отметить океанариум, биопарк, пляж Мальваросса в черте города, множество кафе и ресторанов, хорошую транспортную инфраструктуру.В целом остались только самые приятные впечатления.


Jul 9, 2019 by sinan

Valencia sehrinde iki farkli okula gittim. Route 66'dan kesinlikle cok memnun kaldigimi soyleyebilirim. Egitim metodu, hocalar, siniflar kesinlikle cok iyiydi. Okulun lokasyonu da cok iyi. Valencia'daki neredeyse tum okullari arastirmis ve 2 farkli okula gitmis biri olarak bu okulu kesinlikle tavsiye ederim.


Amazing Experience Here

Jul 9, 2019 by Jonathan Vining

In my time at Route 66 I met a number of people and I can honestly say that every person I met was a kind person and easy to get along with. In particular the staff were really kind during lessons and are very good at explaining things that you have trouble with. Not only this but their help extended to out of classroom hours. Whenever I had an issue they would often spare a moment either in their break or on their way to another class to quickly explain things.In addition, the administration department was brilliant. Their help too extended beyond the classroom, helping me one time when I had a medical issue with my arm and I was booked an appointment with someone. It made living in a foreign country very easy and assuring because I knew I had people to talk to if I was having any issues, language related or not.I would highly recommend going to this school.


Jun 20, 2019 by MIN

学校的老师都很友好,也都特别热心。班级里的学生数量也会适当控制,便于学生学到更多的东西,而且选用好的教材也很棒。公共的休闲区域也设计的很好,很推荐!

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»